انگیزه‌ دادن به پسران نوجوان

انگیزه دادن به پسران نوجوان

در این مقاله چیا گفتیم ...

  • اگر شماهم در انگیزه‌دادن به پسر نوجوان خود ، نیاز به راهنمایی دارید این مقاله را تا آخر مطالعه کنید ؛ اگر نوجوان دختر دارید مقاله انگیزه‌دادن به دختر نوجوان را مطالعه کنید؛

    هرچند این موضوع در دختران و پسران تفاوت چندانی ندارد اما ریزه‌‌کاری‌هایی است. که با توجه به جنسیت فرزندتان باید آن‌را رعایت کنید. در نهایت ما خواندن هردو مقاله انگیزه به دختران و پسران را به شما پیشنهاد میکنیم.

    شاید یکی از مهمترین وظایف اصلی پدر و مادر بعد از تامین نیازهای مالی و عاطفی، هدفمند و باانگیزه‌ کردن نوجوانان است.برای هدفمند کردن نوجوانان باید ابتدا یک روش هدفگذاری بلد باشیم که ما به شما مطالعه مقاله هدفگذاری اسمارت را پیشنهاد میدهیم؛ اینکه بر روی دوران نوجوانی بسیار تاکید شده علتش این است که این دوران زمینه‌ساز ورود به اجتماع و شروع کار و فعالیت و رسیدن به اهداف عالی است. دوران نوجوانی و بلوغ بسیار حساس است. به همین دلیل توجهی که والدین نسبت به فرزندشان دارند باید در دوران نوجوانی دو برابر شود. زیرا کوچکترین غفلت از سوی شما والدین عزیز ممکن است به از بین رفتن آمال و آرزوهای شما بیانجامد. اما راه‌های ایجاد انگیزه در نوجوانان چیست؟

    اولین قدم انگیزه‌دادن به پسران نوجوان : به او مسئولیت دهید

    مسئولیت‌دادن به فرزندتان شاید مهمترین راه های انگیزه‌مند کردن نوجوان باشد. والدین باید به نوجوان خود معنی وظیفه و انجام درست آن‌را بیاموزند. برنامه هر خانه ای مشخص و واضح است. سعی کنید برنامه ای برای فرزند خود بنویسید و مسئولیت های او را مشخص کنید. به فرض مثال وظیفه تمیز کردن منزل را هفته ای دو بار به او بسپارید یا خرید از بیرون را به او واگذار کنید. اجازه دهید او حس کند که وجود دارد و به همین روش برای او انگیزه ایجاد کنید. البته در کنار آن اجازه دهید کارهایی که دوست دارد را انجام دهد. مثلا ممکن است دختران و پسران نوجوان از انجام کار مشخصی لذت ببرند. این فرصت را در اختیار آنها قرار دهید و از به کار بردن کلماتی مانند این کار برای تو زود است یا هنوز برای انجام این کار خیلی بچه هستی استفاده نکنید.
    از جمله راهکار های انگیزه مند کردن نوجوانان تشویق و تعریف از نوجوانان است. تشویق کردن با منطق و کنترل شده قطعا بسیار موثر خواهد بود.نوجوان زمانی که حس کند شما از رفتارها و عملکرد او راضی هستید سعی می کند خود را بهتر اصلاح کند. اگر نوجوان مدام تشویق شود و در کنارش بسیار محترمانه و با آرامش از او نقد شود انگیزه می گیرد که در مراحل بعدی بهتر رفتار کند. متاسفانه به دلایل مختلف شاهد آن هستیم که به علت بی توجهی و نادیده گرفته شدن او، نا امید می شود و دیگر انگیزه‌ای برای رسیدن به اهداف خود ندارد. گاهی می توانید با آنها قرارداد ببندید. مثلا به او بگویید در صورت انجام دادن تکالیفش بدون کمک شما به طور مستمر و مدام و به مدت 1 ماه، برای او هدیه ای بخرید و او را به این صورت تشویق کنید.

    دومین قدم انگیزه‌دادن به پسران نوجوان : به او مدیریت زمان بیاموزید

    سعی کنید با مثال هایی به او بیاموزید تا برای هر کاری برنامه ریزی کند و به این صورت بر روی زمان خود مدیریت داشته باشد. مثلا مسئولیت هایی که به او می دهید را در برنامه او بگنجانید. تکالیف و زمان انجام آن را در برنامه بگنجانید. ساعات تفریح و درس خواندش را به طور جدا در جدول زمان بندی او بکشید. در این صورت زمان و نوع فعالیت های نوجوان کاملا مشخص و واصح است. با این کار علاوه براینکه او را منظم و مسئول بار میاورید بلکه می‌توانید نوع برنامه‌ریزی کردن را به او بیاموزید. در این صورت فرزندتان هر روز صبح که از خواب بیدار می‌شود با هدف و باانگیزه است و میداند برنامه‌های امروز او چیست.

    موارد مهم در انگیزه به نوجوانان :

    به آن‌ها احترام بگذاریم :

    از موارد دیگر در انگیزه‌‌دادن به پسران نوجوان آرامش دادن به اوست. زبان ادب و احترام به همراه آرامش در کلام بسیار بهتر و سریعتر از بی احترامی و سخت گیری در تربیت نوجوانان جوابگوست. والدین سخت‌گیر متاسفانه باعث ایجاد مشکلات روحی شدیدی در نوجوان می شوند و اضطراب و استرس آنها را بیشتر می کنند. سخت گیری بیش از حد والدین نوجوان را از درس و انجام تکالیفش دل‌زده می کند. اشتباهات و کوتاهی فرزندانتان را ببخشید و اگر مجدا آنها را تکرار کردند سعی کنید با آرامش با آنها برخورد کنید. تخریب کردن شخصیت نوجوان شاید بزرگترین اشتباهی است که والدین بدون اطلاع و صرفا به دلیل اینکه می خواهند کودک بهتری داشته باشند مرتکب می شوند .
    البته این تجربیات مربوط به اعمال زشت مانند سیگار کشیدن یا مسائل جنسی نیست. منظور این است که بهتر است اجازه دهید گاهی نوجوان کاری را انجام دهد که دوست دارد.اگر اشتباه کرد این فرصت را بدهید که خودش اشتباهاتش را جبران کند. نهی کردن مداوم از کاری باعث می شود نوجوان اعتماد به نفس خود را از دست بدهد. گاهی دست او را باز بگذارید و حتی دربعضی موارد خودتان به آنها کمک کنید. تجربه ای که خود نوجوان در زندگی به دست می‌آورد بسیار کاربردی‌تر است و از جمله عوامل انگیزه‌مند کردن نوجوانان در زندگی به حساب می آید.

    با آن‌ها شوخی کنید و شوخ‌طبع باشید :

    یکی از کاربردی ترین راه های انگیزه دادن به پسران نوجوان این است که با او شوخی کنید و مهربان باشید. رفتار مناسب والدین در خانواده علاوه بر ساختن محیطی امن، باعث انگیزه مند کردن نوجوانان نیز خواهد شد.

    در نهایت اگر میخواهید نوجوان شما در راه رشد قرار بگیرد میتوانید او را با توسعه‌فردی آشنا کنید؛ که ما در رابطه با آن مقاله‌ای تهیه کردیم که میتوانید مطالعه کنید.

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۴ رای

    با کلیک روی هرکدوم از شبکه های اجتماعی زیر میتونید این مقاله رو خیلی راحت با دوستان خودتون به اشتراک بزارید…

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    2 دیدگاهات
    بیشترین رأی
    تازه‌ترین قدیمی‌ترین
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه نظرات
    2
    0
    نظرتون راجع به این مقاله رو حتما حتما واسم بنویسیدx
    ()
    x